Economics of Fair Trade - Kourdi, Lamya; Schwarz, Jiří, 1960-; Munzi, Tomáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Cílem mého zkoumání je vyvrátit mýty o Fair Trade, že jde proti ekonomickým teoriím a dokázat pravý opak. V první části představuji základy mezinárodního obchodu a vytýkám mu jeho nedokonalosti. V dalších dvou částech popisuji hlavní principy a fungování Fair Trade a jeho výsledky ve světě. Nakonec vysvětlím základní ekonomický teorie, které se uplatňují ve Fair Trade a budu se snažít vyvrátit některé kritiky
Vedoucí práce: Petr Hlaváč
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; chudoba; mezinárodní obchod; rozvojové země; bakalářské práce; poverty; international trade; developing countries; bachelor's theses