Krize Evropského měnového systému 1992 - 93 - Zavadilová, Lucie (2008)
Tato bakalářská práce má za cíl vysvětlit pojem měnová krize. V první části mé práce je měnová krize popsána teoreticky. Analyzovány jsou její příčiny, průběh a také důsledky. Na závěr teoretické části je poukázáno, jak se dá těmto krizím předejít a zda je možné je předvídat. V analytické části mé práce je po té vybrán konkrétní případ měnové krize a to krize Evropského měnového systému, která probíhala v letech 1992 - 93. Je analyzováno, co vedlo k jejímu spuštění, jak probíhala v evropských zemích i její důsledky na jednotlivé ekonomiky. Na závěr je popsán pokus predikce této měnové krize