Měnová krize v Argentině - Řehák, Martin (2008)
Bakalářská práce se věnuje měnové krizi v Argentině. Je rozdělena na dvě hlavní části. První pojednává obecně o měnových krizích, jejich příčinách a důsledcích. Jsou zde uvedeny možnosti předvídat měnové krize a jaká jsou doporučená opatření, aby krize vybranou zemi nepostihla. Druhá část je rozdělena na tři kapitoly. První popisuje samotný průběh argentinské měnové krize, včetně jejich příčin. Ve druhé je analýza důležitých makroekonomických ukazatelů, doprovázena přehlednými tabulkami a grafy. Poslední kapitola se zabývá funkcí měnového výboru a činností MMF během argentinské krize. Cílem mé práce je poskytnout komplexní pohled na zatím poslední světovou měnovou krizi a přiblížit stav argentinského hospodářství po prodělané krizi