Špekulácia s komoditnými derivátmi - prípadová štúdia - Trúchly, Marek; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Táto bakalárska práca sa zaoberá obchodovaním na komoditnom trhu. V teoretickej časti rozoberá princíp obchodovania, subjekty pôsobiace na trhu, vysvetľuje grafy vývoja cien komodít a niektoré vybrané ukazovatele technickej analýzy. V analytickej časti sú uvedené skutočné možné prípady obchodovania na trhu kde autor špekuloval na raste poprípade poklese ceny komodity. V závere autor hodnotí výsledok analytickej časti a poukazuje na citlivosť komoditného trhu
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses