Daňová asignace jako způsob financování neziskových organizací - Šikut, Milan (2008)
Úkolem této práce je objasnit pojem daňová asignace, vysvětlit jaké jsou její výhody a nevýhody a přiblížit čtenáři způsob, jakým daňová asignace funguje. Autor se věnuje především daňové asignaci na Slovensku, ale píše také o tom, jakou má daňová asignace podobu v jiných evropských státech a jak by mohla vypadat, pokud by byla zavedena v České republice