Návrh, implementace a základy řízení databáze pro malou modelovou společnost v Oracle 10g - Kollárovits, Radek (2007)
Práce se zabývá návrhem databáze určené pro provozní evidenci dat v typické půjčovně automobilů, implementací této databáze v databázovém systému Oracle 10g a praktickými otázkami administrace realizovaného databázového systému. V souvislosti se zabezpečením provozu produktu Oracle je zmíněn způsob vytváření uživatelských rolí, přiřazení uživatelských práv, vytvoření bezpečnostního profilu a podchycení možných zálohovacích mechanizmů. Důraz byl kladen na problémy praktického a efektivního využití moderních prostředků pro vývoj databázového systému: CASE nástroje pro tvorbu konceptuálního a fyzického modelu databáze, ve spojení s databázovým systémem Oracle. Teoretická část doplňuje tuto práci stručným popisem vývoje databází, variant návrhových modelů, normalizace databáze a problematikou jazyka SQL