Návrh, implementace a základy řízení databáze pro malou modelovou společnost v Oracle 10g - Kollárovits, Radek; Palovská, Helena, 1959-; Krch, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zabývá návrhem databáze určené pro provozní evidenci dat v typické půjčovně automobilů, implementací této databáze v databázovém systému Oracle 10g a praktickými otázkami administrace realizovaného databázového systému. V souvislosti se zabezpečením provozu produktu Oracle je zmíněn způsob vytváření uživatelských rolí, přiřazení uživatelských práv, vytvoření bezpečnostního profilu a podchycení možných zálohovacích mechanizmů. Důraz byl kladen na problémy praktického a efektivního využití moderních prostředků pro vývoj databázového systému: CASE nástroje pro tvorbu konceptuálního a fyzického modelu databáze, ve spojení s databázovým systémem Oracle. Teoretická část doplňuje tuto práci stručným popisem vývoje databází, variant návrhových modelů, normalizace databáze a problematikou jazyka SQL
Vedoucí práce: Helena Palovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses