Metody udržování stavových informací v protokolu HTTP - Čech, Štěpán; Pinkas, Otakar, 1942-; Šváb, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Význam této bakalářské práce spočívá v popisu základů nejpoužívanějších metod udržování a přenášení stavových informací v protokolu HTTP, jenž je zodpovědný za komunikaci mezi klientským počítačem, respektive klientem a serverem, v prostředí internetu. Onoho udržování stavových informací je třeba pro rozlišení jednotlivých uživatelů, využívajících složitější internetové aplikace, jako jsou internetové obchody, elektronická bankovnictví či různé vyhledávací servery. Praktická část je tvořena popisem webové aplikace speciálně navržené pro potřeby této práce, ve které jsou prezentovány jednotlivé metody zde teoreticky popsané. Tudíž je možno tuto práci použít jako návod při implementaci jednotlivých metod udržování stavových informací, a tak lépe pochopit celou problematiku a jednotlivé mechanizmy
Vedoucí práce: Otakar Pinkas
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses