Teorie portfolia od vzniku po současnost - Pumprová, Zuzana; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem předkládané práce bylo podat průřez hlavních myšlenkových proudů teorie portfolia od jejího vzniku po současnost. Zastoupeny jsou tzv. moderní teorie portfolia, model oceňování kapitálových aktiv a dále modely založené na faktorovém přístupu, behaviorální přístup a konečně post-moderní teorie portfolia využívající ke stanovení rizika portfolia tzv. downside risk. Práce přináší logické utřídění přístupů, které významně přispívají k nalezení zákonitostí fungování finančních trhů, včetně souvislostí mezi nimi
Vedoucí práce: Jiří Málek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses