Web 2.0 a Library 2.0 - Lipčák, Peter; Sklenák, Vilém, 1963-; Šubrta, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Bakalárska práca sa zaoberá technológiami Web 2.0 a Library 2.0. Snaží sa priblížiť podstatu týchto termínov, charakterizovať ich najpodstatnejšie znaky a princípy, na ktorých sú postavené. Popisuje postupný vývoj webu až po jeho súčasnosť so snahou zdôrazniť najpodstatnejšie zmeny, ktoré sa v súhrne označujú pojmom Web 2.0. Druhá časť je zameraná na technológiu Library 2.0. Vysvetľuje oblasť knihovníckych služieb vo svete internetu. Záverečná časť mapuje situáciu v týchto oblastiach na českom internete. Objasňuje príčiny pomalého prieniku týchto nových technológií na český web, popisuje najvýznamnejšie služby nesúce sa v duchu princípov Webu 2.0 a angažovanosť štátu na tomto poli
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses