Generování dokumentace RELAX NG schémat - Smrčka, Josef; Kosek, Jiří, 1975-; Ralbovský, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zabývá problematikou automatické tvorby dokumentace XML schémat psaných v jazyce RELAX NG. V tomto směru předkládá rozbor jazyka RELAX NG, zejména po jeho formální stránce a z hlediska konstrukcí jazyka, dále seznamuje s formátem DocBook, objasňuje jeho volbu jako výstupního formátu pro generátor dokumentace a navrhuje konkrétní dokumentační podobu, probírá možné způsoby automatického generování, zdůvodňuje volbu jednoho z nich a popisuje implementaci založenou na zvoleném způsobu. Součástí práce je i praktická realizace generátoru
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses