Vybrané problémy úvěrového rizika - Kiršbaum, Jan (2008)
Jádrem této práce je popis ratingu jako klíčového nástroje řízení rizik. Ukazuje, že rating je zejména v poslední době velmi vyhledávaným v oblasti investování. Podrobně se věnuje charakteristice ratingu, druhům ratingů, historii ratingových agentur, jejich regulaci v rámci evropského a amerického kontinentu a nemalá část je také věnována nově přijatému konceptu BASEL II , na základě kterého budou muset banky počítat svou kapitálovou přiměřenost podle ratingu subjektů nebo emisí