Vybrané problémy úvěrového rizika - Kiršbaum, Jan; Korbel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Jádrem této práce je popis ratingu jako klíčového nástroje řízení rizik. Ukazuje, že rating je zejména v poslední době velmi vyhledávaným v oblasti investování. Podrobně se věnuje charakteristice ratingu, druhům ratingů, historii ratingových agentur, jejich regulaci v rámci evropského a amerického kontinentu a nemalá část je také věnována nově přijatému konceptu BASEL II , na základě kterého budou muset banky počítat svou kapitálovou přiměřenost podle ratingu subjektů nebo emisí
Vedoucí práce: Jiří Korbel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; rating; bakalářské práce; credit rating; bachelor's theses