Procesní modely jako nástroj řízení - Vilím, Tomáš (2008)
Práce artikuluje principy reengineeringu (BPR) a popisuje okolnosti, za kterých byl poprvé koncept reengineeringu formulován. V reakci na kritiky reengineeringu následně vzniká samotný koncept procesního řízení. Práce charakterizuje procesně řízený podnik a následně procesně řízený podnik popisuje formalizovaně – pomocí modelu. Práce předkládá stručný pohled na to, jak dnes vypadá koncept procesního řízení