Inflační cílování v ČR – operativní kritérium - Holovka, Vladimír (2008)
Bakalářská práce se zabývá měnověpolitickým režimem cílování inflace. Popisuje základní mechanismy a specifika tohoto režimu. Podrobněji se práce zabývá vztahu klíčové úrokové míry centrální banky, která slouží jako hlavní měnový nástroj, a úrokových sazeb mezibankovního trhu. Konkrétní analýza je provedena na českých datech z období 2000 až 2006