Analýza možností využití poskytovatelů logistických služeb pro zajištění elektronického obchodu - Frajman, Tomáš (2008)
Práce pojednává o možnostech zajištění logistických nároků elektronického obchodu pomocí využití poskytovatelů logistických služeb. V teoretické části se věnuje vymezení specifik a požadavků logistiky v oblasti elektronického obchodu. Dále rozebírá možné přínosy a rizika zavedení outsourcingu v této oblasti a popisuje různé obchodní modely a současnou situaci na trhu poskytovatelů logistických služeb. V praktické části práce jsou postupně rozebírány nároky, které na logistiku elektronického obchodu kladou zákazníci a je popisováno, jak k jejich naplnění mohou pomoci poskytovatelé logistických služeb. Důraz je kladen na konrétní přínosy a efekty. V analýze jsou využívány informace získané od společnosti TNT Express. Následuje část věnovaná porovnání služeb TNT s konkurencí a několik modelových příkladů, které popisují některé konkrétní případy využití služeb logistických společností v elektronickém obchodu. Závěr obsahuje zhodnocení a shrnutí zjištěných výsledků