Analýza možností využití poskytovatelů logistických služeb pro zajištění elektronického obchodu - Frajman, Tomáš; Novotný, Michal; Pitnerová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce pojednává o možnostech zajištění logistických nároků elektronického obchodu pomocí využití poskytovatelů logistických služeb. V teoretické části se věnuje vymezení specifik a požadavků logistiky v oblasti elektronického obchodu. Dále rozebírá možné přínosy a rizika zavedení outsourcingu v této oblasti a popisuje různé obchodní modely a současnou situaci na trhu poskytovatelů logistických služeb. V praktické části práce jsou postupně rozebírány nároky, které na logistiku elektronického obchodu kladou zákazníci a je popisováno, jak k jejich naplnění mohou pomoci poskytovatelé logistických služeb. Důraz je kladen na konrétní přínosy a efekty. V analýze jsou využívány informace získané od společnosti TNT Express. Následuje část věnovaná porovnání služeb TNT s konkurencí a několik modelových příkladů, které popisují některé konkrétní případy využití služeb logistických společností v elektronickém obchodu. Závěr obsahuje zhodnocení a shrnutí zjištěných výsledků
Vedoucí práce: Michal Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses