Maastrichtská kritéria a jejich plnění zaměřené na nové členské státy EU - Strnad, Petr (2008)
Bakalářská práce se zabývá tzv. maastrichtskými kritérii, která byla ujednána ve Smlouvě o EU. První část je zaměřena na jejich definiční vymezení, druhá část identifikuje některé sporné body a analyzuje plnění kitérií v zemích EU. Nemalá část je zaměřena také na Českou republiku