Bezpečnosť webových aplikácií - Scholtz, Ľudovít (2007)
Cieľom práce je poukázať na základné bezpečnostné chyby webových aplikácií, poukázať na možnosti ich ochrany a implementovanie bezpečnej webovej aplikácie. Tento cieľ splním objasnením niektorých postupov z pohľadu útočníka a spôsobmi akými sa proti útokom môže programátor brániť. Prácou chcem priniesť zvýšené povedomie o bezpečnosti programovania webových aplikácií formou poukázania na často vyskytujúce sa bezpečnostné chyby. Prínosom práce je taktiež ukážková implementácia bezpečnej webovej aplikácie. Práca je štruktúrovaná do kapitol tak aby bola prehľadná a čitateľ mal možnosť medzi kapitolami prechádzať podľa záujmu. V prvej kapitole sa zaoberám všeobecnými informáciami o serveri, ktoré sú ľahko dostupné. V ďalších kapitolách podrobne rozoberám bezpečnostné chyby, pričom sa zameriavam hlavne na chyby pri programovaní a na metódy ich odhaľovania a preniknutia do webových aplikácií. V poslednej kapitole uvádzam ukážkovú implementáciu bezpečnej webovej aplikácie