Vývoj komparativních výhod české ekonomiky v letech 1993 - 2006 - Seidlová, Michaela; Halás, Vladimír; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Cílem této práce je analyzovat vývoj komparativních výhod České republiky v letech 1993-2006 při měnících se ekonomických podmínkách a přechodu české ekonomiky z centrálně plánované na tržní systém. První část práce je věnována některým teoriím mezinárodního obchodu jako např. teorii absolutních výhod, komparativních výhod a metodám jejich výpočtu a z moderních teorií např. teorii vnitroodvětvového obchodu. Druhá část práce je zaměřena na analýzu českého zahraničního obchodu a především komparativních výhod. Jsou zde popsány změny komparativních výhod v jednotlivých obdobích a vnější a vnitřní vlivy, které mohly na tyto změny mít vliv
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; vývoz; dovoz; mezinárodní obchod; bakalářské práce; exports; imports; international trade; bachelor's theses