Hedge Funds as a New Investment Perspective - Kĺučár, Michal; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá definováním a popisováním hedgových fondů z pohledu konvenčně a racionálně smýšlejícího portfolio manažera resp. investora, a to zejména nepřímo, tedy porovnáním s rozličným příp. alternativními skupinami aktiv. První část představuje zejména úvod do problematiky hedgových fondů a definice jejich stratégií investování. Další část připravuje „nástroje” k analytické časti. Jsou to převažně přístupy založené na Moderní teorii portfolia (MPT) a Post-moderní teorii portfolia (PMPT). V samotné analytické časti se pak porovnávají a konfrontují jednotlivé druhy aktiv s hedgovými fondami a jejich konkrétními strategiemi. Při tomto postupu je využito celé spektrum nástrojů definovaných v předchozí části. Dochází tak k překvapivým závěrům a poukázáním na zajímavé skutečnosti a souvislosti v této problematice
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses