Empirická verifikácia Black-Scholesovho modelu na oceňovanie opcií - Bartoň, Ľuboš; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práca sa zaoberá Black-Scholesovým modelom na oceňovanie opcií, na začiatku sú vysvetlené pre odvodenie doležité matematické pojmy,potom je odvodená Black-Scholesova parciálna diferenciálna rovnica a uvedený jej výsledok: Black-Scholesov vzorec. Tento je potom testovaný na reálnych údajoch z trhu (porovnanie vypočítaných a skutočných cien opcií). Na záver je prediskutovaná vhodnosť jeho použitia
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses