Principy používané u e-mailových antispamových ochran - Šebek, Michal (2007)
Diplomová práce se zabývá nevyžádanými e-mailovými dopisy neboli spamem. V práci jsou popsány základy komunikace využívané u elektronické pošty a deﬁnice spamu. V práci jsou shrnuty druhy spamů a možnosti, jak se nevyžádaným zpravám bránit, a to jak na straně odesílatele, tak na straně příjemce. Naznačeny jsou také postupy, jakými lze tyto obrany obejít. V praktické části je pak ukázáno, jak lze postupy pro obelstění antispamových ﬁltrů využít