Principy používané u e-mailových antispamových ochran - Šebek, Michal; Kastl, Jan, 1949-; Tlustý, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Diplomová práce se zabývá nevyžádanými e-mailovými dopisy neboli spamem. V práci jsou popsány základy komunikace využívané u elektronické pošty a deﬁnice spamu. V práci jsou shrnuty druhy spamů a možnosti, jak se nevyžádaným zpravám bránit, a to jak na straně odesílatele, tak na straně příjemce. Naznačeny jsou také postupy, jakými lze tyto obrany obejít. V praktické části je pak ukázáno, jak lze postupy pro obelstění antispamových ﬁltrů využít
Vedoucí práce: Jan Kastl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; elektronická pošta; diplomové práce; e-mail; master's theses