Motivace zaměstnanců v organizaci - Pajer, Petr (2008)
Práce se zabývá moderním pojetím personálních činností v podniku, přičemž je zaměřena především na oblast motivace zaměstnanců, jakožto oblast, jejíž význam je v rámci vykonávaných personálních činností v podniku velmi vysoký. Na teoretický základ obsahující právě popis činností útvaru lidských zdrojů ve firmě, vysvětlení pojmu motivace, vývoj přístupů k motivaci v průběhu minulého století, zdroje motivace a popis prostředků ke zvýšení motivovanosti zaměstnanců (stimulačních prostředků), navazuje část praktická, která má za úkol zhodnotit motivovanost a sociální situaci ve zvolené firmě a zároveň přinést určitá doporučení, či náměty pro zlepšení současného stavu. Výsledky a doporučení mají obecnou platnost, a jsou využitelné i pro další subjekty, které se otázkou motivovanosti zaměstnanců zabývají