Oceňování ve finančním účetnictví - Zyková, Lenka (2008)
Jedná se o popis chování podniku v České republice v oblasti finančního oceňování. Jeho možnosti, jak oceňovat jednotlivá aktiva a závazky. Vymezuje obecné zásady, které jsou v oceňování uplatňovány, ale i konkrétní oceňovací techniky podle českých právních předpisů, tedy podle zákona č. 563/2001 Sb. o účetnictví. Zaměřuje se na význam oceňování v celém systému účetnictví, na jednotlivé možnosti oceňovacích metod, jejich výhody a nevýhody. Věnuje se koncepčnímu rámci oceňování a tichým rezervám, jako častému následku oceňování