Oceňování ve finančním účetnictví - Zyková, Lenka; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Jedná se o popis chování podniku v České republice v oblasti finančního oceňování. Jeho možnosti, jak oceňovat jednotlivá aktiva a závazky. Vymezuje obecné zásady, které jsou v oceňování uplatňovány, ale i konkrétní oceňovací techniky podle českých právních předpisů, tedy podle zákona č. 563/2001 Sb. o účetnictví. Zaměřuje se na význam oceňování v celém systému účetnictví, na jednotlivé možnosti oceňovacích metod, jejich výhody a nevýhody. Věnuje se koncepčnímu rámci oceňování a tichým rezervám, jako častému následku oceňování
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses