Bankovní tajemství a jeho úprava v českém bankovnictví - Pavlíček, Daniel (2008)
Legislativní úprava zacházení s osobními údaji v bankovním sektoru, bankovní tajemství. Prolomení bankovního tajemství. Praní špinavých peněz a činnost Finančně analytického útvaru Ministerstva financí. Charakteristika bankovních a nebankovních registrů v České republice. Úprava nakládání s osobními údaji v rámci evropské unie, harmonizace českého právního řádu s legislativou EU. Implementace společného zdanění příjmů z úspor v podobě úrokových plateb