Finanční analýza společnosti KAUČUK, a. s. - Topičová, Veronika (2008)
Finanční analýza je aplikována na společnost KAUČUK, a. s., který patří do oblasti zpracovatelského průmyslu. V rámci této práce je pousezeno finanční zdraví společnosti ve sledovaný letech, a to zejména pomocí horizontální a vertikální analýzy výkazů společnosti, ukazatelů rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity. Dále je zde použita Altmanova analýza, Kralickuv rychlý test a další ukazatele. Na závěr je provedeno srovnání společnosti s odpovídajícím odvětvím pomocí vybraných ukazatelů a analýz