Využití šeku v hospodářské praxi - Důbravová, Zuzana (2008)
Tato bakalářská práce objasňuje význam šeku jako nástroje bezhotovostního platebního styku. V úvodní části práce jsou nastíněny prameny vzniku šeku a vývoj jeho právní úpravy. Je zde uvedeno jeho vymezení podstatnými náležitostmi a součástí je také problematika druhů šeků. Neméně významnou je i následující pasáž, která obsahuje některé výhody a nevýhody související s šeky. Stěžejní část se věnuje významu a vývoji šeku v posledních letech, a to v České republice, v Evropské unii a v pěti vybraných státech celého světa