ČESKÁ PRIVATIZACE Z POHLEDU INSTITUCIONÁLNÍ EKONOMIE ANALÝZA CHOVÁNÍ VYBRANÝCH PODNIKŮ - Rázek, Michal; Montag, Josef; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Bakalářská práce se zabývá českou privatizací z pohledu institucionální ekonomie. Soustředí se na popis kuponové privatizace. Na konkrétních příkladech Tatry, a.s., ČSAD Kutné Hory, a.s. a Sázavanu, a.s. popisuje hledání soukromého vlastníka, ukazuje dobývání renty, zvýšené náklady na výkon vlastnických práv a problém corporate governance
Vedoucí práce: Josef Montag
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; institucionální ekonomie; kuponová privatizace; vlastnické právo; bakalářské práce; institutional economics; voucher privatization; right of property; bachelor's theses