Finanční analýza FOKUS optik, a.s. - Lukešová, Eva (2008)
Práce je zaměřena na posouzení finanční situace společnosti FOKUS optik a.s. Zabývá se především posouzením bonity společnosti jako potencionálního dlužníka. K hodnocení používá horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, poměrovou analýzu vybraných ukazatelů, analýzu pracovního kapitálu, zhodnocení pravidel financování, Du Pont rozklad, Kralickův rychlý test, Altmanův index důvěryhodnosti a Grunwaldův index bonity. V závěru je zhodnocena finanční situace analyzované společnosti a zváženy její silné a slabé stránky