Finanční analýza FOKUS optik, a.s. - Lukešová, Eva; Boukal, Petr, 1962-2022; Los, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce je zaměřena na posouzení finanční situace společnosti FOKUS optik a.s. Zabývá se především posouzením bonity společnosti jako potencionálního dlužníka. K hodnocení používá horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů, poměrovou analýzu vybraných ukazatelů, analýzu pracovního kapitálu, zhodnocení pravidel financování, Du Pont rozklad, Kralickův rychlý test, Altmanův index důvěryhodnosti a Grunwaldův index bonity. V závěru je zhodnocena finanční situace analyzované společnosti a zváženy její silné a slabé stránky
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses