Analýza a postavení firmy jako podklad strategického rozhodování - Škoda, Martin (2008)
Bakalářská práce analyzuje firmu Centrum FotoŠkoda. Práce charakterizuje klíčové faktory, které definují hlavní cíl práce - určení strategie firmy. Vychází z analýzy mikrookolí a makrookolí, přičemž vyzužívá metod PEST a Porterův model 5 sil. Dále vychází z analýzy vznitřních zdrojů firmy. Výsledná syntéza obou analýz je základem pro formulování strategie. Závěrem práce uvádí doporučení ke stávájící strategii firmy