Zajištění kurzového rizika - Klípová, Iva (2008)
Práce se zabývá podstatou kurzového rizika, možnostmi zajištění tohoto rizika a analýzou produktů a způsoby zajištění tohoto rizika. Problematika je prezentována na konkrétních příkladech. Dále práce ukazuje vývoj v oblasti zajištění kurzového rizika za poslední roky co do objemu zajištěných finančních prostředků a počtu operací u konkrétní instituce