Ekologické daně v České republice a Německu - Řezníčková, Veronika (2008)
Práce se zabývá připravovanou ekologickou reformou v České republice. Využívá metody komparace a dedukce. Hlavním cílem práce je posoudit, zda ekologická daňová reforma v České republice bude mít obdobné efekty jako v Německu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se daňové reformy. Práce analyzuje navrhované změny v daňové soustavě České republiky a popisuje etapy ekologické daňové reformy v Německu