Centralizace a decentralizace řízení - Rybka, Čestmír (2008)
Práce popisuje aplikovaný prvek centralizace i decentralizace na konkrétní nadnárodní firmě (Inbev). V rámci centralizace analyzuje organizační strukturu centra sdílených služeb Inbev BSC, s.r.o.. Část o decentralizaci popisuje, jak firma řeší svou organizaci na globální úrovni