Finanční analýza - Zacharová, Dita (2008)
Práce je rozdělěna do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické je stručně vyložen postup a účel finanční analýzy. V praktické části se analýza zabývá srovnáním hospodářské situace dvou podniků ze stejného odvětví, ale odlišných států. Jedná se o Českou zbrojovku, a.s. a ZVS Holding, a.s. (Slovensko) z oboru zbrojního průmyslu. Analýza vychází z informací z výročních zpráv společností (je externí) a zabývá se obdobím 2002-2006