Leasing a jeho problémy v podmínkách České republiky - Tichá, Veronika (2008)
Práce se zabývá leasingem a s ním souvisejícími vybranými problémy v podmínkách České republiky. Upozorňuje na problematiku leasingové smlouvy, výhody a nevýhody leasingového a úvěrového financování či na problémy doprovázející předčasné ukončení leasingové smlouvy. Samostatná kapitola je věnována finančnímu pronájmu a dani z příjmů se zaměřením na novelu zákona o daních z příjmů platnou od 1. ledna 2008. Kapitola týkající se nájemného se zaměřuje na účtování leasingových splátek dle Českých účetních standardů a na problém akontace