Leasing a jeho problémy v podmínkách České republiky - Tichá, Veronika; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá leasingem a s ním souvisejícími vybranými problémy v podmínkách České republiky. Upozorňuje na problematiku leasingové smlouvy, výhody a nevýhody leasingového a úvěrového financování či na problémy doprovázející předčasné ukončení leasingové smlouvy. Samostatná kapitola je věnována finančnímu pronájmu a dani z příjmů se zaměřením na novelu zákona o daních z příjmů platnou od 1. ledna 2008. Kapitola týkající se nájemného se zaměřuje na účtování leasingových splátek dle Českých účetních standardů a na problém akontace
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; leasing; bakalářské práce; leasing; bachelor's theses