Právní podmínky přeshraniční spolupráce (příhraniční spolupráce, regionální spolupráce) - Schneiderová, Jana; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Tématem bakalářské práce je přeshraniční spolupráce v České republice, její vývoj a význam, právní rámec a institucionální zajištění, vztah Evropské unie k přeshraniční spolupráci, nástroje přeshraniční spolupráce, z nichž je pozornost zaměřena zejména na euroregiony a mikroregiony. Předkládaná práce dále zachycuje současný stav přeshraniční spolupráce v České republice, její vývoj od roku 1989, zaměřuje se na euroregiony a mikroregiony na českém území a charakterizuje stav přeshraniční spolupráce na příkladu města Vimperk
Vedoucí práce: Jan Hejda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2008
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2008
Keywords: euroregiony; mikroregiony; přeshraniční spolupráce; Česko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; euroregions; microregions; transborder cooperation; Czechia; bachelor's theses