Problém omezených proměnných v úlohách lineárního programování a algoritmus pro řešení těchto úloh - Černohous, Roman (2002)
Práce představuje univerzální algoritmus pro řešení obecné úlohy lineárního programování s omezenými proměnnými. Je zde popsán algoritmus dvoufázové simplexové metody s horními a dolními mezemi jak pro maximalizační tak i pro minimalizační účelovou funkci. V práci jsou zahrnuty řešené příklady a to i grafické