Problém omezených proměnných v úlohách lineárního programování a algoritmus pro řešení těchto úloh - Černohous, Roman; Kalčevová, Jana; Lagová, Milada, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2002)
Práce představuje univerzální algoritmus pro řešení obecné úlohy lineárního programování s omezenými proměnnými. Je zde popsán algoritmus dvoufázové simplexové metody s horními a dolními mezemi jak pro maximalizační tak i pro minimalizační účelovou funkci. V práci jsou zahrnuty řešené příklady a to i grafické
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2002
Rok obhajoby 2002
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses