Rovná daň z hlediska daňové spravedlnosti - Chládek, Jan (2008)
Tato práce má za cíl zhodnotit rovnou daň podle různých spravedlnostních kritérií, vymezených v první části práce. Součástí práce je analýza konkrétního dopadu rovné daně na poplatníky v České republice po 1. lednu 2008 a následná komparace systému před reformou a po reformě z hlediska spravedlnostního zdanění. Práce se zaměřuje zejména na daně z příjmů a majetkové daně