Politický dopad daňové reformy na Slovensku po roce 2004 - Joska, Jan; Kapinusová, Jana; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Podstatou mé bakalářské práce by mělo být zodpovězení otázky, zda daňová reforma ve spojitosti i s jinými reformami provedenými na Slovensku, vedla tehdy vládnoucí strany spíše k úspěchu nebo naopak k neúspěchu v nadcházejících volbách. Jsou zde stručně naznačeny základní body provedené reformy a hodnocení těchto změn slovenskými voliči a radou OECD. Zároveň zde pro zajímavost uvádím dva příklady vlád evropských zemí, které již podobnou daňovou reformu v historii provedly, ale nepodařilo se jim obhájit svou vládní pozici. Dále v práci poukazuji na současný politický vývoj České republiky a zejména pak na reakci občanů, kteří již dnes negativně hodnotí působení vládní koalice, související také se schválením reformy veřejných financí. V závěru uvádím možné příčiny neúspěchu Dzurindovy vládní koalice ve volbách 2006 a porovnávám prvky teorie politického cyklu s chováním vládních politiků
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses