Rodinná politika v České republice - Šimůnková, Andrea; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá rodinnou politikou v České republice. V první kapitole je popsán význam rodiny ve společnosti, její ochrana a podpora prostřednictvím rodinné politiky, která je součástí sociálního systému státu. Dále v této práci charakterizuji krátce historii rodinné politiky, jednotlivé typy, faktory, které ovlivňují její vývoj a základní cíle v současné době v ČR. Druhá kapitola je zaměřena na nejvýznamnější faktor působící na rodinnou politiku, a to vývoj demografických ukazatelů ovlivněný vývojem mladých rodin české společnosti. Demografickému vývoji stát přizpůsobuje cíle rodinné politiky, a tedy i nástroje k jejich dosažení. Podstatnou částí této práce je kapitola třetí, ve které popisuji podporu rodin s dětmi ze strany státu. Jednotlivé formy těchto podpor, jejich výši a nároky pro jejich přiznání v komparaci se změnami v důsledku nové reformy veřejných financí
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses