Podpora vysokého školství v ČR z dotací EU - Čiháková, Hana (2008)
Bakalářská práce obsahuje popis systému financování současného vysokého školství v ČR. Součástí je i charakteristika základního legislativního rámce vzdělávání v ČR. Další část práce poskytuje informace o evropské podpoře vzdělávání v ČR. Zde je pojednáno o programu PHARE, který byl první formou finanční pomoci České republice ze strany EU v oblasti vzdělávaní. Jednou z dalších forem evropské podpory jsou strukturální fondy a jejich tematicky zaměřené operační programy. Podstatná část práce je věnována evropským vzdělávacím programům, zejména programu Erasmus, který je považován za nejvýznamnější v oblasti vysokoškolského vzdělávání