Podpora vysokého školství v ČR z dotací EU - Čiháková, Hana; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce obsahuje popis systému financování současného vysokého školství v ČR. Součástí je i charakteristika základního legislativního rámce vzdělávání v ČR. Další část práce poskytuje informace o evropské podpoře vzdělávání v ČR. Zde je pojednáno o programu PHARE, který byl první formou finanční pomoci České republice ze strany EU v oblasti vzdělávaní. Jednou z dalších forem evropské podpory jsou strukturální fondy a jejich tematicky zaměřené operační programy. Podstatná část práce je věnována evropským vzdělávacím programům, zejména programu Erasmus, který je považován za nejvýznamnější v oblasti vysokoškolského vzdělávání
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses