Investice do očkování jako způsob ocenění vlastního života - Novotná, Blanka; Běláčková, Vendula, 1982-; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce bude sledovat, jak jsou lidé ochotni investovat prostředky do svého zdraví v podobě očkování, investice do vitamínů a potravinových doplňků, bio výrobků, bytových doplňků (kvalitních matrací) a aktivních i relaxačních sportovních aktivit. Do zdraví lze investovat nejen jako jednotlivci pro udržení svého zdraví, ale existují i různé programy, které se zdravím obyvatelstva zabývají, například programy v rámci Světové zdravotní organizace (WHO). Praktická část se zaměří na konkrétní oblast investic do zdraví, a to do očkování, která vyjádří, jak si cení lidé vlastní život podle konceptu „willingness to pay“. Zaměří se na různé typy očkování a bude analyzovat investice lidí do jednotlivých typů očkování v kombinaci s tím, jak se u nich sníží pravděpodobnost nemoci či úmrtí ve srovnání s neočkovanými jedinci. Součástí bude porovnání investic lidí v České republice a v jiných zemích, z čehož bude patrné, že v různých zemích si lidé cení svého života rozdílně
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses