ŠEK a jeho postavení v současném platebním styku - Karpíšková, Dana; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce se zabývá platebním instrumentem - šekem. První část předkládá základní informace o šeku, tzn. oblasti šekových zákonů, šek v českých zákonech, účastníky šekových vztahů, operace realizované se šeky a druhy šeků. Druhá část je podrobněji zaměřena na ty země, ve kterých je šek stále hojně využíván a je zde provedena základní komparační analýza šeku s dalšími platebními instrumenty. Poslední část je věnována šeku v České republice. Jsou zde vysvětleny snahy o rozšíření používání šeku v platebním styku v ČR, srovnání šeku s dalšími platebními prostředky a nabízené šekové služby několika bank. V příloze jsou uvedeny ukázky některých šeků
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; platební styk; bakalářské práce; payment; bachelor's theses